čtvrtek 12. července 2012

Zahradní lehátko

Rádi se opalujete, sluníte a chytáte bronz? Je jedno na jakou z těchto možností jste odpověděli ano. Důležité je, že si chcete pořídit opalovací zahradní lehátko. S jeho výběrem vám totiž můžeme pomoci.
Zahradní lehátko je zřejmě nejoblíbenějším zahradním nábytkem. Lidé se rádi opalují, protože jako opálení vypadají dobře, navíc opalování v určité míře je i zdravé. Slunce potřebujeme k syntéze vitaminu D. Dále slunce působí pozitivně i na naši psychiku a mysl.
Pěkné a pohodlné zahradní lehátko je základem pro naši pohodu při opalování na zahradě. Jak tedy vybírat?
Jako u každého zahradního nábytku, i zde platí, že barvy byste měli volit takové, aby se hodili do vaší zahrady. Budou to tedy pravděpodobně barvy přírodní, jak je hnědá, béžová a zelená. Samozřejmě můžete i experimentovat, ale tyto barvy jsou jistota.
Další věc, na kterou byste měli dát při výběru zahradního lehátka pozor je, aby pro vás bylo lehátko pohodlné. Požádejte proto prodejce, zda si můžete lehátko vyzkoušet a zkuste se do něj posadit a lehnout si. Vyzkoušejte všechny polohy, které připadají v úvahu. Ležíte-li rádi na břiše, lehněte si na břicho, jestliže jinak, tak to vyzkoušejte.
Mylsete i na údržbu zahradního lehátka. při opalování budete zřejmě používat opalovací krém a ten bude v přímém kontaktu s plochou lehátka. Ptejte se prodejce, jak lze lehátko ošetřit a udržovat a zamyslete se nad tím sami, jaký povrch pro vás bude příjemný a zároveň lehce udržovatelný.
To, na co byste měli dát také pozor je, zda bude s lehátkem pohodlná manipulace. Některá lehátka mají kolečka, po kterých se dají pohodlně odvézt do garáže či stodoly. Kamkoli budete lehátko po vašem opalování uklízet vám kolečka ulehčí. Zaměře se proto i na tento detail.

Žádné komentáře:

Okomentovat