čtvrtek 12. července 2012

Zahradní stolek

Letní občerstvení na zahradě. Nic více osvěžujícího už být nemůže. Připravíte si osvěžující nápoje, čerstvé ovoce a vyrazíte na zahradu. Kam to teď ale všechno dát? Poslouží nám zahradní stolek.
Jak by měl stolek vypadat a na co si dát při nákupu pozor? Tak v prvné řadě se zamyslete nad velikostí stolku. Kolik lidí ho bude používat, k čemu bude využíván a kde bude stát. Je důležité vědět, zda váš zahradní stolek bude stát pod střechou a nebo ne. Také jestli bude mít pevnou podložku nebo zda bude stát na pěkném trávníku.
Lidé se také mohou různit v názoru na to, kolik do stolu chtějí vložit peněz. Někomu stačí obyčejný plastový stůl za pár set korun, někdo bude chtít krásně vypadající dřevěný stůl, který je opravdu dražší a nebo dokonce kovový či nerezový zahradní stolek.
Na paměti byste také měli mít, jak dlouho si představujete, že vám stůl vydrží. Jeho výdrž sice můžete kvalitní péčí zvýšit například tak, že ho budete natírat a lakovat pravidelně a sklízet při nepříznivém počasí, ale žádný stůl nevydrží věčně. Svou představu o zahradním stolku proto zkuste zkonzultovat s prodejcem stolů a uvidíte, k čemu se doberete.
Stůl bude tvořit pravděpodobně jádro vašeho posezení a tak byste měli mít rozmyšleno, jak vše bude vypadat a jaké co bude mít přibližně rozměry. Z toho vychází i výška stolu a veškeré rozměry. Bylo by totiž nemilé přivézt si kvalitní drahý stůl a zjistit, že se vám nevejde pod vaši zahradní pergolu a nebo že už nezbývá dostate místa pro židle. Vše si před odjezdem do obchodu změřte a zvažte. Jak se říká. Dvakrát měř, jednou řež a zde to platí téměř doslova.
Pokud nechcete do stolu dát příliš mnoho peněz. Stůl si můžete vyrobit i sami.

Žádné komentáře:

Okomentovat